• Alapítvány
  a Megújuló Tarhosért
  "Vidékről is lehet Európával együtt lépni..."
  (Gulyás György)
 • Zeneművészeti
  tevékenység
  kulturális örökség
  megőrzése
  Kodály szellemében
 • tehetséggondozás
  nevelés és oktatás,
  képességfejlesztés,
  ismeretterjesztés
  Gulyás szellemiség megőrzése

Alapítvány a Megújuló Tarhosért bemutatkozása

Az Alapítvány a Megújuló Tarhosért alapítója a Békés-Tarhosi Zenebarátok Köre Egyesület. Az egyesület tagjai a mai napig aktívan részt vesznek az alapítvány céljainak megvalósításában.2015.év márciusában Matyi István csatlakozott az alapító tagok közé, hogy az alapítvány további működése biztosított legyen és az egykori Gulyás György teremtette békés-tarhosi szellemiség tovább „éljen”, nemcsak az emberek szívében, hanem az „újraéledő” tarhosi kastélyparkban.

Az alapítvány évek óta aktív tevékenységet folytat céljainak megvalósítása érdekében együttműködve a környékbeli önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, intézményekkel. Az egykori Békés-tarhosi Énekiskola tarhosi kastélyparkjának új tulajdonosai kinyitották a korabeli Wenckheim kastély kapuját a közönség számára, ezáltal lehetőséget teremtve az alapítvány számára, hogy rendezvényeket, táborokat, szabadidős tevékenységet valósíthasson meg a „megújuló” parkerdő területén.

Matyiné Ilyés Éva
Elnök


Bemutatkozó videó

Ismét megszólalt „a Muzsika hangja” Tarhoson. Az évek óta csend övezte erdőt és létesítményeket a mindennapokban megtölti a „gyermekek játékos nevetése és a rendezvények, táborok örömteli hangulata”.